Poletje se zaključuje in s tem tudi naš prvi večji mednarodni projekt. Po dveh letih se poslavlja Erasmus+ GOAL, ki je v Dramlje pripeljal 20 učencev in 8 učiteljev iz Španije, Turčije in Bolgarije, v Bolgarijo in dvakrat v Španijo pa je popeljal 17 učencev in 4 učitelje iz našega kraja. 

Poleg potovanj smo na partnerskih šolah opravili še lepo število dejavnosti, ki so zahtevala mednarodno sodelovanje, uporabo angleškega jezika, inovativnost, prizadevnost in pogosto veliko mero potrpežljivosti. A nam je vedno znova uspelo. V skladu s tematiko našega projekta (primarni sektor), se nismo branili trdega dela in ob koncu lahko rečemo, da so vsi sodelujoči zadovoljni z bogatimi sadovi skupnih prizadevanj učencev, učiteljev, staršev in lokalnega okolja.

Na OŠ Dramlje smo še posebej veseli velikega odobravanja in pripravljenosti na sodelovanje, ki so jih pokazala lokalna društva, organizacije in posamezniki. Brez njih GOAL ne bi uspel tako kot je.

Hvaležni smo tudi družinam naših učencev, ki so prepoznale veliko priložnost in gostile naše goste v času kratkotrajnih izmenjav učencev. Verjamemo, da je ta izkušnja obogatila njihova življenja in pomembno pripomogla pri vzgoji njihovih otrok v strpne in razgledane državljane Slovenije in Evrope.

GOAL se tako končuje… A na OŠ Dramlje smo še med izvajanjem tega projekta gledali naprej, sprejeli izziv naših prijateljev iz Olivenze in se aktivno vključili v priprave in pisanje prijave na naslednji Erasmus+ projekt. Konec julija smo izvedeli, da je bil tudi ta sprejet!

Dramlje so tako dočakale še eno evropsko jesen, oziroma kar dve leti sodelovanja v najpomembnejšem evropskem programu za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. In to ni kar tako!

O novem projektu, ki se imenuje CELL, pa obširneje v septembru!